Zaterdag 23 september Vredeswandeling in Princenhage

0

Op 29 oktober 1944 werd Princenhage bevrijd van het Duitse juk. Op 5 mei 1945 was heel Nederland bevrijd. Gelukkig is ons land tot nu toe een land in vrede gebleven en daar moeten we stil bij blijven staan. PAX en de Raad van Kerken hebben in deze tijd van polarisatie daartoe al twee jaar op rij een Walk of Piece georganiseerd, eerst in Den Haag en vorig jaar in Enschede. Op verschillende plaatsen vindt deze Vredeswandeling navolging.  Een wandeling in de Vredesweek, waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten. Een wandeling met rituelen die deze plekken én ons met elkaar verbinden.

10.00 uur aanvang vredeswandeling
De wandeling begint om 10.00 uur bij de Vredeskapel op het Esserplein en gaat via Haagveld naar de Johanneskerk en Martinuskerk. Op elke plek vindt een woord van bezinning plaats met betrekking tot de vrede. De cantorij van de Lucaskerk zal op enkele plekken een vredeslied ten gehore brengen. Voor kinderen en jongeren is vrede heel gewoon. Toch is het voor hen belangrijk om daar ook eens bij stil te staan. Zij zijn van harte welkom bij deze Vredeswandeling. De wandeling duurt ca. 45 minuten. Na afloop kunt u in de Posthoorn een kopje koffie of thee drinken.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter