Oud voorzitter Dorpsraad Princenhage Jos Schlangen overleden

2

Vrijdagavond 22 september is op 79 jarige leeftijd Jos Schlangen overleden. Jos kwam zo’n 25 jaar geleden in Princenhage wonen vanuit Limburg. Heel snel raakte hij ingeburgerd. Hij sloot zich aan bij diverse verenigingen en stichtingen, jarenlang was hij lid van Stichting CC ’t Aogje en was mede oprichter van Sociëteit de Haeghsche Heerlyckheid.  Van 2000 tot 2007 was Jos de voorzitter van de Dorpsraad Princenhage. Dit leverde hem de titel burgemeester van Princenhage op.

De afgelopen twee jaar schreef Jos regelmatig columns voor het Wijkblad Princenhage. In deze columns ging hij in op hoe mooi het wonen en leven in Princenhage is en over bijzondere personen in Princenhage.

We wensen Lieneke en de kinderen van Jos veel sterkte in de komende tijd.

Delen

Over de auteur

2 reacties

 1. wij zullen de gezelligheid van Jos missen zeker op de maandagavond bij zijn biljartclub we wensen Lieneke en zijn kinderen heel veel sterkte bij dit grote verlies Anneke en Piet de Jong (HetRoodeHert)

  • JOS, GOUWE GAST!

   Ach…neen toch…Jos…wat is dit als donderslag bij heldere hemel enorm schrikken.
   We moeten het eerst verwerken maar dit staat:
   Man met gouden hart!, Jos, in het patois van hier: GOUWE GAST!
   – Joviale Bourgondiër.
   – Altijd inzetbaar in Princenhage.
   – Uitstekend voorzitter van de wijkraad Princenhage maar…
   – Gaf met geestdrift, de goeie gevonden te hebben, het stokje over aan Marian Verheij.
   Ik denk verder aan de vele jaren van vriendschap, leuke en goede omgang, de feestjes in de tuin, onder de bezielende leiding van Rea, de redactrice van tweel Breda van weleer boeken van mijn hand en 75 Groen-Wit in Princenhage. Dat Rea ons ontviel was een enorme schok en nu is er groot verdriet bij Lieneke en kinderen. Jos was moreel en groot man voor velen. Er is een gezegde dat nooit iemand uit de tijd is als men nog aan hem denkt. Wij zullen hem herinneren!

   Sterkte&Liefs voor naasten, familie, voor allen voor wie Jos vriend, helper en raadgever was.

   Rinie Maas

Laat een reactie achter