Speeltuin Gielis Beijsstraat feestelijk geopend

0

De speeltuin in de Gielis Beijsstraat was hard aan een opknapbeurt toe. Tussen de gerenoveerde huizen en verbeterde straat oogde de speeltuin nogal gedateerd. Zo’n twee jaar geleden pleegden WonenBreburg en gemeente Breda namelijk groot onderhoud aan de straat en het pleintje. Dit pleintje neemt een belangrijke plek in de buurt in. Behalve kinderspeelplaats fungeert het ook als ontmoetingsplek. Moeders kletsen er met elkaar terwijl hun kinderen spelen. Hier ontstaat ook het initiatief van Jolanda, Bianca, Ingrid en Lisa om een organisatiecomité op te richten. Samen bespreken ze hoe de ruimte het best ingericht kan worden. Ze overleggen met WonenBreburg, gaan op zoek naar sponsors en halen geld op voor een deel van de financiering. De Dorpsraad Princenhage draagt eveneens aan het project bij.

Echter, bij de totstandkoming van de speeltuin zit alles tegen. Eerst vliegt de fabriek van de leverancier in brand. Vervolgens gaat de aannemer die de toestellen zou plaatsen failliet. En de volgende aannemer plaatst wel speeltoestellen, maar niet volgens de tekeningen van de bewoners. Op de ene helft van het plein staan nu een paar toestellen, maar de andere helft is helemaal leeg. De speeltuin is dus nog steeds niet af. Desalniettemin is het woensdagmiddag 27 september feest. Alle buurtkinderen zijn uitgenodigd. Om de feestvreugde te verhogen is Jeugdcircus Woenzini ook van de partij. Circusdirecteur Robert leert de kinderen koorddansen, jongleren en te balanceren op de eenwieler. Het beleid meer buiten spelen en meer bewegen wordt hier volop in de praktijk gebracht. Er worden appeltjes uitgedeeld en de kinderen doen mee met een ballonwedstrijd. Wethouder Patrick van Lunteren geeft het signaal wanneer de ballonnen de lucht in mogen. Hiermee is de speeltuin officieel geopend. De wethouder vraagt de kinderen een tekening te maken van de toestellen die ze nog missen. Er wordt al geroepen om een glijbaan, speelhuisje en vogelnestschommel. De gemeente belooft snel iets te laten horen. Hopelijk gaat het deze keer wel in één keer goed.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter