Hallo Wereld: Puk gaat op reis

0

Belle Fleur vierde zijn tienjarig bestaan op zaterdag 30 september in De Koe. De kinderen schitterden met het toneelstuk “Hallo Wereld: Puk gaat op reis” op het grote podium.

Het is zaterdagochtend en de Rabozaal van de De Koe loopt langzaam vol, de laatste ouders moeten zelfs blijven staan. Dan verschijnt er een stewardess ten tonele. Zij vertelt ons waar de reis naar toe gaat. Nadat de pop Puk uit de koffer is gehaald kunnen we vertrekken. We gaan op reis.

Eerst naar de Noordpool; er verschijnen kleine pinguïns en ijsberen op het toneel, dan vervolgen we onze reis naar Hawaï, Afrika, een indianenstam om uiteindelijk weer in Nederland terug te keren.

Bij elk reisonderdeel verschijnen er kinderen op het podium, gekleed naar het thema. De ene weet niet waar die is, de ander zoekt vol overgave zijn ouders en sommigen gaan volledig op in hun rol. Een kleurrijk geheel en de ooh’s en aah’s vliegen in het rond. Maar wat wil je ook: al die schattige verkleedde kinderen.

Tot slot zingen alle begeleiders en kinderen vol enthousiasme het slotlied ‘Hallo wereld’. En als het applaus is verstomd, halen de ouders hun kinderen op om gezamenlijk na te genieten met een limonade in de Vlaamse schuur.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter