Rithse Feest in teken van Princenhage

0

Dit jaar was het thema van het Rithse Feest: “Princenhage” en vormde de afsluiter van twee weken lang informatielessen en extra aandacht voor Princenhage, een stukje historie, maar ook: wat is een dorpsraad, etc. Uiteindelijk mondde dit uit in een kleine tentoonstelling met oud en nieuw Princenhage en een dorp verbeeld in knutselwerken.

Op een zonovergoten schoolplein ging afgelopen vrijdagmiddag het jaarlijkse terugkerende Rithse Feest op Kindcentrum De Eerste Rith van start. In no time was het een gezellige bedoening. Een deel van de kinderen ging gelijk aan de slag met de Oud-Hollandse spelletjes en het overgrote deel ging op pad met de speurtocht door de ambachtenwijk, op zoek naar de vossen.

Bij terugkomst was er volop tijd voor de talenten van De Eerste Rith en, onder het genot van een drankje en wat te eten, was het weer genieten! Tranen in allerlei soorten. Van Frozen in het klein tot het op geweldige wijze omvergeblazen worden door een saxofoon; wow!

Ondertussen was er bij Kober voor de ouders een barbecue en voor de allerkleinsten een tweetal springkussens. En toen de laatste talenten hun act hebben gedaan verdween de zon en maakte plaats voor de eerste regendruppels. Onder de laatste tonen van ‘The whole of the moon’ van The Waterboys kwam er een eind aan een zeer geslaagd feest.

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter