Vrijmarkt in Princenhage op 6 mei

0

Binnen twee weken waren de plaatsen ‘uitverkocht’…voor velen is het een echte traditie om de zondag voor Hemelvaart  hun spullen weer uit te stallen voor een groot publiek. Vroeg uit de veren om in bijna recordtempo een kraampje op te bouwen en te bemannen. De meeste humeuren en gelukkig ook vaak het weer, alles staat ingesteld op een zonnige dag: Het is weer Vrijmarkt!

Al ruim voor het officiële begin om 7 uur klinkt een steeds sterker aanzwellend gonzend geluid door de straten van Princenhage. De honderden standplaatsen waren ook dit jaar in een recordtempo verhuurd aan mensen uit Princenhage en Breda, maar ook ver daar buiten en zelfs van over de landsgrenzen. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm. Een bittere pil is het voor sommigen, die te laat zijn met inschrijven.

Tweedehands, curiosa of antiek, veel spulletjes zullen weer van eigenaar wisselen vandaag. Nieuwe spullen kunt u vinden op de Braderie op deze dag, dat is op de Vrijmarkt niet toegestaan!

–           De Vrijmarkt zal rond 07.00 uur beginnen. De Haagweg, Esserstraat, Dreef, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat staan weer lekker vol. Zo komen mensen in een rondlopend traject alle stands en kraampjes tegen van de Vrijmarkt en de Braderie die rond de Haagsemarkt is opgesteld.

–           Via de website van de Vrijmarkt en via de Facebookpagina van de Vrijmarkt ontvangt u het laatste nieuws over de routes, veiligheid (bv. EHBO), toiletwagens, fietsenstallingen, en allerlei andere belangrijke informatie die u moet weten om deel te nemen aan deze dag, maar ook als bezoeker.

–           Aansluiten zonder inschrijving op het parcours is niet mogelijk, niet in de laatste plaats uit veiligheidsoverweging. Dat geldt ook voor de verkoop van etenswaren zonder benodigde vergunningen. Forse boetes van overheidswegen en inpakken zijn de gevolgen.

–           De Kindermarkt (gratis inschrijven) is dit jaar weer ingedeeld op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info bel 076-5144992).

–           Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij de verschillende friet-/ fruit-/ suikerspin-/ loempiawagens.

–           De Vrijmarkt zal tot ongeveer 17:00 uur duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer. De stadsbussen rijden volgens een aangepaste route.

–           Er zijn natuurlijk fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Maak hier alstublieft gebruik van! Want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden!

Voor eventuele vragen of informatie kunt u bellen: 076-5220975 of 076-5144992 of kijk op de site www.vrijmarkt-princenhage.nl

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter