Hoe is het mogelijk?

0

Het is alweer een maand geleden dat ik Han Touw sprak over zijn voettocht naar Santiago. Hij was de broers André en Anton de Craen en hun vriend Jeroen Bouwman net voor. Zij vertrokken namelijk drie weken later per fiets. Ze kenden elkaar niet, maar hadden wel over elkaar gelezen in het Wijkblad. Vandaag had Han Touw een rustdag in Châteaudun, zo’n 525 km ten zuiden van Breda. Wanneer hij een kerk uitloopt, komen er drie mannen op de fiets hem tegemoet. Hij herkent ze meteen en zegt: “Jullie komen uit Princenhage.” Waarop Jeroen antwoordt: “Dan ben jij Han.” Samen drinken ze een biertje in een lokaal caféetje en wisselen verhalen uit. Het wordt een gezellige middag. De fietsers gaan nu verder naar Vendôme en Han loopt morgen richting Morée. Het is een kleine wereld.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter