Annie van Esch-Sterkens op 89-jarige leeftijd overleden

1

Zaterdag 5 mei overleed, na een periode van afnemende gezondheid,  Annie Sterkens, sinds twee jaar weduwe van Victor van Esch. Annie, een warme en sociaal betrokken vrouw, heeft veel voor de Princenhaagse gemeenschap betekend. Zo was zij nauw betrokken bij het maatschappelijk werk en de diaconie. Nog voordat de Zonnebloem actief werd in Princenhage richtte zij een groepje vrouwen op die de zieken gingen bezoeken. Annie maakte jarenlang deel uit van het schoolbestuur en  van het R.K. kerkbestuur. In het bestuur van verzorgingshuis Haga toonde zij zich enorm betrokken bij de bewoners en was zeer attent tegenover het personeel.

Naast andere nevenactiviteiten in het bestuur van Haga schreef Annie regelmatig in de Hagekoerier. Dat het schrijven in haar bloed zat bewees zij door zich in begin jaren zeventig van de vorige eeuw in te zetten voor het wijkblad, waar zij in 1985 Jan van den Broek opvolgde als hoofdredacteur. Met hart en ziel en met veel enthousiasme zette zij zich in voor het wijkblad. Bij het verschijnen van het eerste nummer van de vijftigste jaargang op 1 september 2016 werden alle oud-hoofdredacteuren aan het woord gelaten. Annie merkte daarbij op dat zij zich “de tijd bij het wijkblad herinnerde als bijzonder prettig,  waar ik samenwerkte met een geweldig team, dat hard werkte om iedere week weer een leesbaar wijkblad in elkaar te zetten”.   Annie stopte in 1991 om vervolgens het stokje over te dragen aan Ria Neijnens. In 2000 werd Annie voor haar enorme inzet voor de Princenhaagse gemeenschap benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wij condoleren de kinderen, kleinkinderen en familie, veel sterkte bij het verlies van Annie.

Annie van Esch (links) tijdens een redactievergadering.

 

Delen

Over de auteur

1 reactie

 1. Anneke Leys op

  Mevrouw van Esch was een geweldige sociale en hartelijke vrouw die zich enorm heeft ingezet voor verzorgingshuis Haga. Altijd stond bij haar de bewoner centraal. Ze had oog voor vaak hele kleine dingen die voor de bewoners zo belangrijk waren.
  Hartelijkheid en liefdevol omgaan met bewoners en personeel stond bij haar centraal.
  Verzorgingshuis Haga heeft heel veel goede dingen aan haar te danken.
  Ik bewaar aan haar een zeer waardevolle herinnering.
  Wens haar kinderen en familie heel veel sterkte toe in deze verdrietige tijd.
  Anneke Leys

Laat een reactie achter