Reisverslag naar Santiago (2)

0

Onze tweede week fietsen zit er op. Na Parijs zijn we naar Chartres gefietst, en hebben we weer een stempel gehaald. Daarna door naar Tours, onder een stralende zon en met wind in de rug, waar we natuurlijk diverse afbeeldingen van Sint Martinus gezien hebben.

Onderweg naar Tours zijn we Han Touw tegengekomen, die vanuit Groningen naar Santiago loopt. De kans op die ontmoeting was eigenlijk ongelooflijk klein, en 2 minuten eerder of later en we hadden elkaar nooit ontmoet, maar Han kwam net de kerk uitgelopen in de straat waar wij op zoek waren naar een restaurantje. En dus bestaat toeval wel degelijk: in ieder geval toen en daar. De afspraak staat om ergens in de zomer samen een pilsje in Princenhage te drinken. Ik kijk er nu al naar uit!

Ondertussen hebben we al meer dan 1000 km gefietst, en zitten we nu in Angoulême.

We zijn al aardig gewend geraakt aan het ritme van fietsen-eten-drinken-slapen. Één dag afgelopen week is dat ritme flink verstoord geraakt: toen kwamen we namelijk ergens ver achteraf, een hotelletje met een zwembad tegen, en daar konden we natuurlijk geen Nee tegen zeggen. En zo blijkt maar weer: je weet nooit wat je tegenkomt, maar geniet er mooi van!

Andre

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter