AOGS EI, oeps vergeten

0

Na het lezen van de column van Ronald Huismans wil ik hier ook nog graag op reageren.

Niet alleen de Koperslager- en Kaardenstekerstraat is een blunder, maar op veel meer plaatsen in het dorp. Denk eens aan de jaren dat je niet fatsoenlijk in de Burg. Sutoriusstraat kon lopen vanwege alle bulten in de stoep. Gelukkig zijn ze nu aan het werk daar.

Ook mijn man is al een aantal jaren slecht ter been en dan besef je pas hoe belangrijk het is om op gelijke stoepen te lopen. Geregeld heb ik bij de gemeente melding gemaakt van verschillende slecht bestrate stoepen. De laatste keer was in het najaar van 2017 over een boom die staat in de Hovenierstraat op het hoekje Plateelbakkerstraat. Niet alleen die boom met eromheen vier stoepranden was het probleem, maar ook het elektriciteitshuisje tegen de gevel van het huis en een lantaarnpaal.

Eind vorig jaar beloofde de ambtenaar van de groenvoorziening de boom te kappen. In het voorjaar werd een aantal bomen in diezelfde Hovenierstraat gekapt. Meteen dacht ik: “Eindelijk het gaat gebeuren”. Maar nee hoor, de boom bleef staan en is over het hoofd gezien. Meteen weer een melding gemaakt en diezelfde meneer meldde mij dat hij nog wist van de belofte de boom te kappen. Hij zou er achteraan gaan…. Dat was op 17 april jl. Inmiddels ben ik zeker drie mails verder en is het 26 juni.

Vorige week beloofde de man de grote stoepranden zo spoedig mogelijk weg te laten halen. Dat is gisteren of vandaag (ik heb het niet gezien) gebeurd. Het is echter niet afgewerkt en ik heb er geen andere woorden voor dan slordige onverschilligheid!!! De boom gaat er het komende najaar uit als men het niet vergeet.

De wortelopdruk van veel bomen in het dorp is het gevolg van de aanplant van de bomen ruim 40 jaar geleden. Ze zijn niet diep genoeg in de grond gezet, zo wist men mij te vertellen. FOUTJE…???….!! met grote gevolgen op de lange duur. Misschien kan er als er weer eens een schouw is, eens heel het dorp doorgelopen worden om eens te kijken wat er aan gedaan kan en moet worden.

Met vriendelijk groet,

Jose van Uden.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter