Apotheek Princenhage MOET sluiten

0

Gisteren berichtten we u over het feit dat apotheek Princenhage van apotheker van Loon om onbekende reden (tijdelijk) was gesloten. Dat leidde tot vele reacties via ons facebookbericht.
Op de deur van de apotheek wordt melding gemaakt van “kritiek personeelsgebrek”. Inmiddels is de ware reden achterhaald.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft apotheker van Loon, eigenaar van Apotheek Princenhage in Breda een bevel gegeven. Het bevel houdt in dat de apotheker met ingang van 31 maart 2015 zijn werkzaamheden als apotheker moet beëindigen. Hij mag geen recepten meer aannemen, geneesmiddelen ter hand stellen aan patiënten, en farmaceutische zorg verlenen, totdat is voldaan aan de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg, zoals verwoord in de geldende Nederlandse Apotheek Norm (NAN).

Tijdens een onaangekondigd bezoek op 24 maart constateerde de IGZ risico’s voor de patiëntveiligheid. De apotheker staat alleen in de apotheek, levert medicatie af zonder adequate controle en zonder vastgelegde medicatiebewaking. Benodigde geneesmiddelen zijn niet of niet tijdig in de apotheek beschikbaar. De apotheek is op ongeregelde tijden niet open, zonder dat de patiënt hiervan op de hoogte is gesteld. Verder trof de inspectie bij een steekproefsgewijze controle van de geneesmiddelenvoorraad diverse losse medicijnstrips zonder vervaldatum aan.

Dit bevel is geldig totdat de apotheker de inspectie heeft aangetoond dat de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen zijn weggenomen en de noodzakelijke verbeteringen zijn gerealiseerd.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter