Maarten van de Rijt blikt terug

0

Net voor het aanbreken van de Vastentijd maakte C.C. ’t Aogje bekend dat Maarten van de Rijt ging stoppen als voorzitter van de club. Met Pasen en het einde van de Vastenperiode in zicht ging het wijkblad in gesprek met een gedreven carnavalsmens.

Verbinden

Maarten werd in 1987 lid van C.C. ’t Aogje en heeft 20 jaar in het bestuur gezeten, waarvan de laatste 4 jaar als voorzitter. Een functie die hij met heel zijn hart vervulde. “Ik ben gek op feesten. En carnaval is een feest waarbij iedereen gelijk is en een feest dat mensen samenbrengt en verbindt, vertelt Van de Rijt. “Dat is ook de kracht van onze club, mensen van verschillende pluimage zetten zich heel het jaar in om van carnaval in ’t Aogje iets moois te maken. Het is eigenlijk een klein bedrijfje en ik ben er trots op dat ik daar een bijdrage aan mag leveren”, aldus Van de Rijt.

Hoogtepunt

Als hoogtepunt in zijn periode als voorzitter noemt Van de Rijt het Prinsengeburenbal dat C.C. ’t Aogje vorig jaar organiseerde. Een groot carnavalsfeest in de Koe waarbij de carnavalsverenigingen van 11 randgemeentes waren uitgenodigd. “Dat hebben we toen echt heel goed gedaan”, vertelt hij trots. “En eigenlijk mogen we wel wat vaker trots zijn. We zijn vaak erg kritisch op onszelf – en natuurlijk is dat goed – maar we moeten niet vergeten dat het ieder jaar een mooi feest is, waarbij eigenlijk nooit iets vervelends gebeurt”.

Plezier

Op de vraag wat het hem als mens gebracht heeft zegt Van de Rijt dat hij geleerd heeft om nog beter naar mensen te luisteren. “Je moet in staat zijn bepaalde signalen op te pikken en open kunnen staan voor anderen. Bijvoorbeeld openstaan voor andere carnavalsverenigingen en er samen met hen een groot feest van maken. Want het heeft me bovenal een hoop plezier gebracht”, vertelt Van de Rijt. De opvolger van Maarten is Charles van Kerkvoorde. Aan hem de taak om als roerganger het feestend schip naar een mooie carnaval te loodsen. Maarten zal gewoon lid blijven van de C.C. en zich richten op de Aogse Avonden en het buitengebeuren van het carnaval. “Ik laat een bestuur achter dat klaar is voor de toekomst. Ze zijn energiek en ambitieus en hebben er echt veel zin in”, besluit de voormalige voorzitter. En zij niet alleen, maar heel Princenhage kijkt nu al uit naar de dagen die voorafgaan aan de Vastenperiode.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter