Princenhaags kampioenschap eierwerpen junior en senior

0

Maandag 6 april, Tweede Paasdag vond voor de vijfde keer het Princenhaags kampioenschap eierwerpen plaats, georganiseerd door SEP. Ditmaal echter wél met een nieuw element: er was nu ook een jeugdwedstrijd. Dit bleek een schot in de roos. Zelfs het jeugdjournaal was aanwezig voor een reportage. Heel de middag vlogen de eieren op de Haagsemarkt (en regelmatig in het publiek) en werden er records gebroken.
De formule? Een team van drie bestaat uit een werper, een vanger en een coach. De werper werpt, de vanger vangt. Lukt dat na drie pogingen niet, dan is het de beurt aan de coach om een ei te koppen. Als dat succesvol is dan krijgt het team nog drie vangpogingen.

Eierwerpen junior
Achttien jeugdteams hadden zich ingeschreven, een mooi aantal. De wedstrijd startte om 12.00 uur. Presentator Ron van Zundert kletste het geheel met ogenschijnlijk gemak en de nodige humor aan elkaar. Er werd door SEP gelukkig wel onderscheid gemaakt tussen teams van de basisschool en teams met kinderen uit het voortgezet onderwijs. Uiteindelijk bleek het allemaal dicht bij elkaar te liggen. Er werd begonnen met een afstand van 5 meter. Er waren hilarische afzwaaiers van de aangegooide eieren die midden in het publiek terecht kwamen. De uiteindelijke winnaars van de basisschoolleerlingen kwamen maar liefst tot 16 meter: team Tip Top en Kop bestaande uit Jaylen Willemen, Indy Lutt en Toby van den Heuvel. Bij de oudere kinderen werd er zelfs 19 meter gegooid (en gevangen!). Een afstand waar later veel volwassenen al op zouden sneuvelen.
Deze prestatie was voorbehouden aan team “de kleintjes” bestaande uit Jannes van den Broek, Thomas Elissen en Sander Hagens.

Eierwerpen senior
Rond 14.15 uur was het de beurt aan de volwassenen. Ook hier was het hilariteit troef door de origineel uitgedoste teams en de eieren die regelmatig het publiek in verdwenen. Maar liefst 38 teams deden mee die startten vanaf 15 meter. Dat was voor enkele teams meteen al te machtig. Hier was de presentator Peter van Gastel die ook alles fantastisch presenteerde.
Het werd een lange wedstrijd maar het talrijke publiek bleef geboeid.
Dit jaar was er in de top veel concurrentie en even leek het erop dat de winnaars van de afgelopen 2 jaar eruit zouden vliegen. Uiteindelijk bleken zij na een bloedstollende finale toch weer de sterksten. Werper Sjaak Smeets leverde op 36 meter (een nieuw record!) de perfecte worp af die door Cornelis Meeresma knap werd gevangen. De coach van het team was Martin Pit Joen die ook een aantal keren koppend aan de bak moest. Hiermee werd dit team Kiplekker voor de derde opeenvolgende keer kampioen.

Ook deze editie van het Princenhaags kampioenschap eierwerper was wederom zéér geslaagd en neemt inmiddels een prominente plaats in op de Princenhaagse evenementenkalender.

De foto’s vindt u op onze facebookpagina: www.facebook.com/wijkbladprincenhage
Armin Floren.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter