Rik Hoogerheijde wil met Team Tulip naar Wereldkampioenschap

0

Het afgelopen half jaar is Team Tulip van het Newman College uit Breda, bezig geweest met de FIRST Tech Challenge, afgekort FTC. Het team bestaat uit 8 enthousiaste leerlingen met een passie voor techniek. Omdat Rik Hoogerheijde is geboren en getogen in ‘t Aogje en bezorger is van het wijkblad Princenhage, wil hij graag uw hulp vragen!

Wat houdt de F(IRST)T(ech)C(hallenge) in?

FTC is een wedstrijd waarbij jongeren tussen de 14 en 20 jaar een robot ontwerpen, bouwen en programmeren om hier een wedstrijd mee te doen. Ieder jaar wordt deze wedstrijd georganiseerd met elke jaar nieuwe opdrachten die uitgevoerd moeten worden door de robot. Bij FTC is niet alleen de robot belangrijk. De wedstrijd draait ook om respect, teambuilding, samenwerking tussen de teams en het verleggen van grenzen.

Open kampioenschappen Nederland

De FTC Dutch Open was dit jaar op 28 maart. Hierbij streden 48 Teams uit 10 verschillende landen voor een ticket naar de wereldkampioenschappen in Amerika. Hierbij hebben wij de Inspire Award gewonnen. De Inspire Award wordt uitgereikt aan het team dat zich het beste presenteert, veel samenwerkt met andere teams en dient als rolmodel. Met deze award mogen wij (als enige Nederlandse team) naar de wereldkampioenschappen in Saint Louis in Amerika.

Wereldkampioenschap Verenigde Staten

Deze kampioenschappen zullen plaatsvinden van 22 april tot en met 28 april 2015. Hier strijden 128 teams van over de hele wereld voor eeuwige roem, en misschien nog wel belangrijker het leggen van contacten en vooral het samenwerken met internationale teams.

Een deel van deze reis wordt gesponsord door school. Het overige bedrag moeten als team echter zelf verzamelen door sponsoring en eigen bijdrage. Om u een indruk te geven; de totale kosten zijn begroot op € 15.000,- , waarvan we inmiddels € 5000,- gedekt hebben.

Sponsoring

Aangezien de wereldkampioenschappen al erg snel zijn, zijn wij hard op zoek naar bedrijven en personen die ons willen helpen door financiële sponsoring. Wij zijn met elk bedrag blij, alle kleine beetjes helpen.

Ik zou het fantastisch vinden om deze reis met mijn team te mogen maken, en zal u in een van de volgende uitgaves van het wijkblad verslag doen van onze reis als we het bedrag halen en de reis kunnen maken.

Onze vraag is dan ook of u of uw bedrijf misschien geïnteresseerd is in sponsoring.

U kunt uw bijdrage storten op rek.nr. NL84 INGB 0001 0231 19 t.n.v. Newmancollege m.v.v. reis St. Louis. Mocht u meer informatie willen kunt u ons bereiken via ons emailadres ftcteamtulip@gmail.com. Neem ook eens kijkje op onze website, www.teamtulip.com, of op onze Facebook pagina, www.facebook.com/teamtulip.

Namens FTC Team Tulip,

Rik Hoogerheijde

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter