In memoriam: Piet Buynsters (Pietje de Nar)

0

Zaterdag 13 juni bereikte ons het bericht van het overlijden
van Piet Buynsters, binnen stichting C.C. ‘t Aogje beter bekend in zijn rol als Pietje de Nar.
In 1966 verscheen Piet onherkenbaar van de schmink op zijn gezicht tijdens ‘t Aogse carnaval. Een jaar later stond hij aan de zijde van Prins Knillis I als ‘Pietje de Nar’. Meteen wist hij niet alleen de harten van de carnavalsvierders te stelen, maar ook vele kusjes van ‘t Aogse vrouwelijk schoon. Hij deelde ze even gemakkelijk uit als hij ze ontving en in het Lucia deelde hij gul kusjes uit en wist bij vele mensen plezierige gezichten te toveren door zijn gulle lach en zijn lijfspreuk: APPLAUS.
De rol van nar bleef hij 13 jaar vervullen tot en met 1980. Piet was altijd wel in voor een geintje. Laten we er eentje noemen: Op een carnavalsavond in het oude Patronaat aan de Doelen viel opeens het licht uit. De beheerder Christ Wiese ging meteen op zoek naar Piet , die in het dagelijkse leven elektricien was. Piet had zich echter verstopt en toen Christ hem eindelijk gevonden had, vroeg hij paniekerig aan Piet wat hij eraan ging doen. Piet antwoordde: “Ik wacht tot het licht wordt.”
Piet was ook een zeer gewaardeerd lid van de technische commissie en bouwde vaak tot laat in de avond, ja zelfs tot diep in de nacht aan de prinsenwagens.
Ook op het toneel stond Piet zijn mannetje. Hij had vele rollen, maar zijn vertolking van Corrie van Gorp bleef jaren een hoogtepunt uit zijn toneelcarrière.
Zonder zijn vrouw Wil had Piet deze functie nooit kunnen vervullen. Zij maakte zijn narrenkostuums, soms groen-geel, maar uiteindelijk werd het paars-oranje. De reden dat Piet zijn functie als nar teruggaf zat hem in het feit dat hij met zijn kinderen die toen 10 en 14 jaar waren ook wel eens op stap wilde, ja ook met carnaval.
Met het overlijden van Piet (74 jaar) verliest stichting C.C. ‘t Aogje een icoon uit haar carnavalsgeschiedenis die op alle fronten APPLAUS verdient.
Wij wensen zijn gezin veel sterkte met het verlies van Piet.

Namens Stichting CC ‘t Aogje

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter