Binnenkort in Princenhage Pol’s Patisserie en IJs

1

Al meer dan 100 jaar bestaat brood- en banketbakkerij Pol van den Bogaert. Paul van den Bogaert en zijn vrouw Talita namen in 2005 de zaak van vader Kees over. Al langer liep Paul rond met het idee de zaak uit te breiden. Doordat het naastgelegen pand (lingeriezaak Sjie) vrij kwam werd dat mogelijk. Half mei opent Pol’s Patisserie en IJs.

“Na maanden van voorbereiding en planning is het moment gekomen dat we kunnen beginnen met de uitvoering van onze plannen. Een eigentijdse Patisserie met verse gedraaid ijs, ijstaarten, wafels en donuts.” De komende zes weken zal de aannemer het pand ombouwen. Het achterste gedeelte wordt de keuken waarin het ijs wordt bereid en in het voorste gedeelte komen de toonbank, de ijsvitrine en een lange bank met twee tafeltjes. Doordat beide ruimtes gescheiden worden door een glaswand kan iedereen letterlijk en figuurlijk ‘in de keuken kijken’. Buiten komt er ook zitgelegenheid zodat u ook daar kunt genieten van een ijsje, wafel, kopje koffie, thee of frisdrank. De vers gemalen koffie verkopen we ook in zogeheten ‘to go bekers’, oftewel afhaalbekers”.

Paul behaalde het diploma ijsbereiden bij een Italiaan. “Dat wil zeggen dat het ijs op de traditionele manier vervaardigd wordt met louter verse producten. De goede basis is verse melk van de boer, die we zelf pasteuriseren. We maken naast 16 verschillende smaken ijs ook ijstaarten, ijsgebakjes en ijsbonbons. Voor de laatste hebben we een eigen trempeerapparaat. Met een authentiek wafelijzer gaan we wafels maken en ook heb ik een cursus donuts maken, wat helemaal de trend is geworden, gevolgd’.

“Van april tot en met het eerste weekend van oktober (kermis!) zijn we alle dagen, ook op zondag, open tot 9 uur avonds. In de wintermaanden zijn we vijf dagen in de week open tot 5 uur”.

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. T. Braaksma op

    Wat een aanwinst voor de Haagse Markt. Weer een mooie foodstore er bij! Succes en kom snel een ijsje eten!

Laat een reactie achter