Eerste spade in de grond voor Princenhaags Museum

0

14 jaar geleden heeft het Princenhaags Museum zijn intrek genomen in de voormalige aula van begraafplaats Haagveld, Haagweg 334bis. In die 14 jaar werden daar maar liefst 41 tentoonstellingen ingericht, waarbij het erfgoed van Princenhage centraal stond. Door de beperkte ruimte was het vaak moeilijk om alles te laten zien en op een goede manier in te passen in de tentoonstellingen.

Daar gaat binnenkort verandering in komen. Dankzij  Dhr. A. Roobol kan het Princenhaags Museum over niet al te lange tijd zijn intrek nemen in het pand Haagweg 334, vroeger de portierswoning van de beheerder van de begraafplaats.  De woning zelf wordt geheel gerenoveerd en hierin zullen de mooiste schilderijen van het Princenhaags Museum een ereplaats krijgen. Het woongedeelte krijgt een bibliotheek waarin iedereen kan grasduinen in het verleden van ons dorp.  De bovenverdieping  zal worden ingericht als archiefruimte en studiezaal.

Achter het pand wordt een tentoonstellingsruimte aangebouwd die ongeveer drie keer zo groot is als de huidige expositiezaal. Woensdag 5 april jl. zette Dhr. Roobol de eerste spade in de grond voor de aanbouw.  De poort naast de woning  geeft toegang tot de parkeerplaats. Vandaar hebt u een prachtig  aanzicht op de aanbouw waarin ook de hoofdingang van het nieuwe museum is gesitueerd. Nadat het archeologisch onderzoek op de plaats van de aanbouw is afgerond zullen de werkzaamheden in vlot tempo worden voortgezet. Eind 2017 zal de verhuizing een feit zijn.

Oude locatie

Nieuwe locatie (eind 2017)

  

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter