Drogisterij Brocks sluit haar deuren

3

In 1930 vestigde de familie Elst een drogisterij op de Haagsemarkt 17. Op 1 mei 1995 nam Sylvia Brocks de zaak over. Nu Sylvia heeft besloten om aan het einde van het jaar te stoppen, verdwijnt na 87 jaar het vertrouwde beeld van een drogisterij in de kom van het dorp.

Sylvia Brocks komt uit een echte drogistenfamilie. Haar grootvader begon in 1933 een drogisterij aan de Haagweg, haar grootmoeder startte met een drogisterij op de Ginnekenweg en een oom op de Baronielaan. Vader Wim zette de zaak van zijn vader op de Haagweg voort, waar Sylvia na het behalen van haar diploma’s ging werken. Haar droom, een eigen zaak, werd op 1 mei 1995 bewaarheid toen zij haar winkel opende op de Haagsemarkt.

Assortiment met de tijd meegegaan
Hoe het assortiment met de tijd is meegegaan, illustreert een stukje dat bij de opening in 1995 in Dagblad de Stem heeft gestaan. “Voor de huur van een tapijtreiniger kan de klant terecht maar ook voor alle bekende merken parfum. Het is mogelijk een babyweegschaal te huren en voor de kraamperiode heeft drogisterij Brocks alle benodigdheden. Die periode ligt achter ons en er zijn nu allerlei eigentijdse artikelen in de verkoop.”

Tijd voor iets anders
“Ik kan niet anders zeggen dan dat ik met veel plezier de zaak heb gerund. En ik niet alleen, voor de klanten zijn Dineke en Danielle ook vertrouwde gezichten. Dineke staat al ruim 18 jaar in de zaak en Danielle 22 jaar. Ook heb ik altijd veel steun gehad aan mijn vader, die na het eindigen van zijn zaak aan de Haagweg, bij mijn zaak betrokken is gebleven. Mijn besluit om na ruim 22 jaar te stoppen met de winkel is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Na lang wikken en wegen heb ik dit besluit genomen en is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Nu vind ik het belangrijk om deze periode van 22 jaar goed af te sluiten met de service die u van ons gewend bent”.

De uitverkoop start op 21 september met kortingen op het gehele assortiment. Ook kunt u nog steeds producten bestellen die de volgende dag in huis zijn.

Delen

Over de auteur

3 reacties

  1. Ik ruik nog de geur van drop en salmiak bij drogisterij Elst, al is het ruim 60 jaar geleden!!
    Jammer, geen drogist meer in ‘t Aogje!!😝

  2. Ik mis nog steeds ook Properjetje geweldig voor vlekken en mn lipstick 270 sansouci

    Het ga je goed klant al 70 jaar denk ik

Laat een reactie achter