De Lapteen komt er weer aan

0

Vrijdag 26 januari presenteerde Stichting C.C. ’t Aogje de 57ste editie van de carnavalskrant van ’t Aogje. Voor de eerste keer wordt de krant uitgegeven in magazineformaat. In dit 60 pagina’s tellende blad zijn de volwassenen krant De Lapteen en de kinderkrant ’t Peuleschilleke op bijzondere wijze samengevoegd.
Op de voorkant van De Lapteen staan  Prins Babbelonius de Leste, Peer Bromtol en Tinus van de Mart afgebeeld in een luchtballon indachtig het motto “Kik ons gaon!”. De joffers zweven als figuren uit Mary Poppins eromheen.

Wanneer je het blad omdraait zie je de voorkant van ’t Peuleschilleke met Jeugdprins  Nathie de Eerste in  een bootje over de Bieloop gaan, vergezeld van zijn Joffers Anouk en Sam. Veldwachter Fenne en de narrenfiguur Lieke zwaaien hen vanaf de kant toe.

In De Lapteen staan  alle wetenswaardigheden die je behoort te weten als je carnaval in ’t Aogje viert. Je maakt kennis met de leden van de Uittredende Ploeg en op een fotopagina zullen vele Princenhagenaars zichtzelf herkennen. Uiteraard staat ook het volledige programma erin vermeld.

In ’t Peuleschilleke stellen alle leden van de Jeugdraad en Jeugdkapel BB Jeugdleut ’t Aogje zich aan u voor. Natuurlijk komt ook het programma voor de kinderen aan de orde.

Bijzonder is dat Prins Babbelonius in zijn derde en laatste jaar als Prins een boekje voor kinderen heeft geschreven over ’t Aogse carnaval. De fraaie vormgeving van het boekje is van de hand van Bas Koppens en Hoftekenaar Tim Schoonebeek heeft het boekje geïllustreerd. Het boekje is voor € 7,50 te koop en de gehele opbrengt zal besteed worden aan de uitbouw van het kindercarnaval. Het is verkrijgbaar bij de winkel van Femke Reuvers, Van Spaandonkstraat 24 én tijdens de financiële actie op 3 februari.

De Lapteen/’t Peuleschilleke wordt uiterlijk 1 februari bezorgd  in het verspreidingsgebied van het Wijkblad Princenhage en in Effen en is later deze week ook deze site te lezen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter