Leste druppel opgeborgen: afscheid van Babbelonius

0

Op de Haagsemarkt vond vanavond het afscheid van prins Babbelonius plaats. Dit was de derde ambtstermijn van Babbelonius en dus de laatste keer. 
Natuurlijk werd Monique bedankt en de kinderen. Ook de jeugdraad van de C.C. werd hartelijk bedankt. Na een laatste polonaise was het tijd om de druppel te gaan opbergen op het Zottenhofke. Daar ligt de druppel nu weer veilig bij Nil en Driekske. 
Bij het Zottenhofke werden de scepter, steek en cape van jeugdprins Nathie afgenomen. Dat ging bij de jeugdprins met de nodige emotie gepaard. 
Terug op de Haagsemarkt werden door de voorzitter van de C.C. ook de steek, scepter en cape van Babbelonius afgenomen. Maar niet voordat Babbelonius zijn laatste taak volbracht, het bekend maken van het motto van carnaval 2019: “G ‘eddut of g’heddut nie”.

Het einde van een tijdperk Babbelonius, waarover we met z’n allen toch wel met volle overtuiging kunnen zeggen dat Alec Lokhoff als prins Babbelonius, een geweldige prins was. 
Daarmee sloot de voorzitter van C.C. ‘t Aogje ook af: “je was een geweldige vertegenwoordiger van het Aogse carnaval, en vér, vér daarbuiten. 
Carnaval 2018 in Princenhage is daarmee afgesloten. 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter