Politiek café in de Koe

1

Wat moet ik nou eens zeggen over het politiek café van donderdag 15 maart in de Koe ? Ze waren er alle 13. Alle dertien goed? Dat ligt er maar aan waar je politieke voorkeur ligt. 
Wie er zeker wél goed was, was Peter van der List, de spreekstalmeester van de avond. Met de nodige humor en gevatte opmerkingen was hij zeker de smaakmaker van de avond en hij leidde het debat uitstekend.  
Peter moest het ook maar doen met de stellingen die door het voorbereidend comité waren opgesteld. De eerste stelling was “Het muziekonderwijs in Breda wordt onbetaalbaar”. Dat leidde tot een beetje een gezapig gesprek. Cees van der Horst van BOB was wel op de hoogte, maar kwam ook niet veel verder dan dat het een probleem is dat een familielid in meerdere bandjes speelt en zich meermaals moet omkleden op een carnavalsavond omdat hij in diverse bandjes speelt.
Ook toen het publiek werd uitgenodigd vragen te stellen, kwamen er amper  vragen. Volgende stelling!

De volgende stelling was “Toezicht en handhaving is een ondergeschoven kind van de gemeente Breda”. 
Ook bij deze stelling kwam het debat niet echt op gang. De drie partijen die werden uitgenodigd hierover te debatteren hadden niet zoveel om over te debatteren. Toezicht en handhaving is heel belangrijk, vonden zij allen! 

Een toeschouwer verwoordde het prima net voor de pauze: “ik kom hier om een keuze te bepalen voor de verkiezingen, maar ik hoor eigenlijk geen scherp debat. Nu weet ik nog niks..”. 
Na de pauze kwam er wat meer leven in de brouwerij met stellingen over zorg: “Aandacht hebben voor mantelzorgers is nog geen ondersteuning” en over wonen “Juist in Princenhage moeten ook betaalbare huurwoningen beschikbaar blijven voor startende huishoudens” . Dit leidde wel hier en daar tot wat tegenstelling en debat

De verschillende vertegenwoordigers van de politieke partijen in Breda waren de hele avond vrij lief voor elkaar. Er werd wel eens geroepen: “U weet heel goed dat daar toch geen geld beschikbaar voor is”, maar heel veel verder ging het debat niet. En dus valt met nog maar zeer te betwijfelen of de bezoekers naar aanleiding van deze avond hun politieke keus hebben kunnen maken. 

 

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Peter Hector op

    Helemaal mee eens Armin. Was me bij het debat bij Breda Nu al opgevallen. Het niveau van de lijsttrekkers van de 13 partijen laat behoorlijk te wensen over. Probeer daar maar eens chocola van te maken a.s. woensdag.

Laat een reactie achter