Er vlogen weer eieren over de Haagsemarkt!

0

Tweede paasdag was het weer zover: het Princenhaagse Kampioenschap Eierwerpen georganiseerd door SEP stond weer op het programma. Maar zou het weer ons gunstig gezind zijn dit jaar? Onder wat lichte spetters ging het festijn van start. Geconcentreerde blikken in overvloed, de wetenschap dat het ei verandert in een glibberig ding als je hem niet goed vangt. Dat geeft bij menig kind een onzeker gevoel. Desalniettemin zijn er voldoende kinderen (14 teams) die de uitdaging aangaan. Totdat er uiteindelijk een winnaar uit de strijd komt ‘Einemols’ met een evenaring van het jeugdrecord van 19 meter.

Uitslag kinderwedstrijd
1e plaats Einemals, 2e plaats Gebakken eieren en 3e plaats Easternerds.

Na een korte pauze starten om 14.00 uur de volwassenen met veertig teams (uitverkocht!); het belooft een spektakel te worden, een ware uitputtingsslag. Eén voor één trekkende de teams ten strijde, het biertje wordt even geparkeerd om een eitje te vangen. Soms moeten de teamcaptains uitkomst bieden door een eitje te koppen en zo hun vege lijf te redden. Ondertussen is de regen verdwenen en laat het zonnetje zich zien.

Eén voor één vallen er teams af, en als de avond valt zijn er nog slechts vier teams in de strijd voor de titel. We zijn dan al op een afstand van 33 meter aanbeland. Wie valt er af? De strijd is enorm, wie redt het? Maar dan, als de zon al verdwenen is, blijkt niemand de 33 meter te halen en wordt door de jury besloten één meter terug te gaan. En uiteindelijk komt Pokerstars als winnaar te voorschijn, niet omdat ze de afstand halen, maar wel omdat ze het verst komen (met dank aan hun teamcaptain die hen een extra rondje aanbiedt!). Na de prijsuitreiking gaat iedereen huiswaarts met het gevoel een geslaagde middag in Princenhage te hebben gehad.

Uitslag volwassenen
1e plaats Pokerstars, 2e plaats Koek en ei zijn blij (minder beurten nodig in totaal dan de nummer 3) en
3e plaats Uitsmeiters.

 

 

 

                    

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter