Gidsen scouting St. Martinus winnen RSW

1

In het weekend van 6 t/m 8 april werden op de militaire basis Gilze-Rijen de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) van de scouting regio De Baronie gehouden. Scouting St. Martinus was hier met 3 ploegen aanwezig, 2 verkenners ploegen (jongens tussen 11 en 15 jaar) en 1 ploeg van gidsen (meiden van 11 tot 15 jaar). Aan het eind van het weekend bleken de gidsen van scouting St. Martinus de meeste punten behaald te hebben. Een hele prestatie aangezien er 51 ploegen meededen. Als winnaar mogen ze, samen met de nummer 2, de regio gaan verdedigen op de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden) die gehouden wordt in het pinksterweekend in Baarn op Scoutcentrum Buitenzorg.

The Golden Bitches
Onder de naam “The Golden Bitches ” deden Benthe Oomens, Emma van Noort,  Pien van Mil, Renske de Klerk, Lonneke Meyboom, Nina van den Hoven en Renske Meyboom mee aan de RSW. Het hele weekend deden zij hun uiterste best bij de verschillende wedstrijdonderdelen zoals tent opzetten, keuken pionieren, koken, tocht lopen en teamwork. Bij alle onderdelen kwamen ze in de top 3, wat in het eindklassement de eerste plaats opleverde.

Feestelijke thuiskomst
De laatste keer dat een scoutinggroep van St. Martinus bij de beste 2 eindigde en een team naar de LSW mocht afvaardigen, was ergens aan het eind van de vorige eeuw. Een hele goede prestatie van The Golden Bitches dus. Bij thuiskomst op De Dobbelsteen werden ze dan ook feestelijk onthaald. Het schoolplein was versierd en de confetti poppers en (kinder-)champagne stonden klaar. Het Wijkblad wenst de meiden veel succes tijdens het pinksterweekend op het LSW. 

 

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Ingrid Oomens op

    Golden bitches ben zó trots op jullie. Zo hard voor gewerkt en dan juist met dít team eerste worden….. Echt supervet!

Laat een reactie achter