Reisverslag naar Santiago (3)

0

Onze 3de week zit er bijna op, en we zijn nog steeds op schema, dat wil zeggen na ongeveer 3 weken aan de voet van de Pyreneeën. Dit is ongeveer 1500 km fietsen!

We hebben ook afgelopen week weer van alles meegemaakt: in een restaurant gezeten waar vlees aan het spit in de open haard hing, overnacht in de toren van een voormalig kasteel, een hele dag geteerd op droge koekjes en water omdat er niets open was, door de wijnstreken van Bordeaux gefietst, St Emilion bezocht, door de oneindige bossen onder Bordeaux gefietst, daar tussen het lokale werkvolk gegeten, geslapen in een voormalig ziekenhuis.

Maar het mooiste was toch wel ons bezoek aan de abdij van Maylis. Ik vroeg in een praatje aan een Benedictijn of we daar toevallig konden eten. Dat kon eigenlijk niet, maar hij ging het navragen en het kon! We waren al blij geweest met een simpel hapje, maar hij kwam aanzetten met brood, water, salade, kip, rijst, koffie, kaas en wijn. Wat een gastvrijheid!

Later op die dag brak de ketting van één van de fietsen en ook toen werden we geweldig geholpen door de lokale bevolking.

We zitten nu in Saint Jean Pied de Port, en er zijn hier veel wandel- en fietspelgrims, dus we vallen niet meer op. Hier komen veel pelgrimswegen samen om de Pyreneeën over te steken.

Andre de Craen

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter