Martijn de Bie zet Drukkerij van den Wijngaard voort

1

Eduard van den Wijngaard (†) is de grondlegger van Drukkerij Van den Wijngaard. Hij begon op de zolder van hun huis aan de Sint Maartenstraat met stencilwerk voor bedrijven en particulieren. In 1971 vestigde de familie Van den Wijngaard zich aan de Liesbosstraat 8, waar de drukkerij werd ingericht. In 1989 liet Eduard het pand aan de Pastoor van Spaandonkstraat bouwen. Zoon Nick, sinds 1997 eigenaar, heeft per 1 januari 2018 de drukkerij overgedragen aan Martijn de Bie (38).

Martijn: “Een aantal jaren geleden benaderde Nick mij met de vraag of ik belangstelling had om de zaak over te nemen. Ik zag hier voor mij een mooie kans, die ik met beide handen aangreep. Er volgde een lang traject van praten met de accountant en de bank, die de prognoses van het bedrijf uitgebreid op papier wilde zien. Begin dit jaar gaf de bank, vanwege de positieve jaarcijfers – het bedrijf zit immers in een stijgende lijn -, het groene licht en werd op 6 april jl. de overeenkomst bij de notaris getekend. We hebben het niet groots naar buiten gebracht, omdat er in wezen niet veel verandert. Al gaan we natuurlijk wel met de tijd mee in de ontwikkeling naar de moderne tijd. Zo is het voor een uitvaartverzorger via een ipad of tablet bij de mensen thuis al een rouwkaart op te maken. Dat is efficiënter en sneller. Naast onze specialiteit, rouwdrukwerk, verzorgen wij allerlei huisstijl drukwerk zoals visitekaartjes, flyers en briefpapier. Je ziet hier in de hal een voorbeeld van een roll up banner. Wij drukken deze grote banners specifiek om bij stands op beurzen te zetten. Goede service en flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dat vertaalt zich in een groeiende klantenkring. En, ook niet onbelangrijk, voor onze werknemers blijft alles bij het oude”.

Nick (57): “Ik ben als het ware tussen de drukinkt en de persen opgegroeid en hielp, net als mijn zussen, van kinds af aan mee in het bedrijf van onze ouders. Zij hadden al een mooie zaak opgebouwd toen ik als 20-jarige in dienst kwam. Nadat ik in 1997 de zaak overnam van mijn vader, bleef deze nauw betrokken. Nu Martijn aan het roer staat, doe ik wel een stapje terug, maar blijf hem ook met raad en daad ondersteunen. In feite zijn de rollen nu omgedraaid, Martijn, die al 11 jaar in dienst is, gaat het management doen en ik blijf betrokken door parttime op de zaak te zijn. Feit is dat we elkaar prima in- en aanvullen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het levenswerk van mijn ouders en mij bij Martijn in goede handen is”.

Delen

Over de auteur

1 reactie

Laat een reactie achter