KBS De Eerste Rith speelt ‘De tovenaar van Oz’

0

Op basisschool De Eerste Rith begint het de laatste jaren de gewoonte te worden om van de eindmusical een bijzondere productie te maken. Na Grease, Sjakie en de Chocoladefabriek en Mama Mia was het dit jaar De tovenaar van Oz (Een mix van The Wiz en het traditionele verhaal van The wizard of Oz).

Wekenlang hebben de kinderen geoefend en gewerkt naar een prachtige voorstelling met naast samenzang ook solozang, dans en muzikale intermezzo’s. Dorothy uit Breda komt na een ruzie om haar hond in de wereld van Oz terecht. Samen met de blikken vrouw, de vogelverschrikker en de leeuw probeert ze de krachten van de boze heks te omzeilen om zo in het land van Oz, samen met de Munchkins en de goede heks Glinda, de weg terug naar Breda te vinden.

Om alles tot een goed eind te brengen is er van alles nodig.  Ze konden onder andere rekenen op de medewerking van Dansschool Nana Vanderpluym. Deze week gaven ze 5 geweldige voorstellingen, voor de kinderen en een onvergetelijke afsluiting van hun basisschooljaren. Op naar een nieuwe start op de middelbare scholen!

Maar nu is het voor alle kinderen in Princenhage  zomervakantie, hopelijk blijft het weer de komende weken net zo heerlijk als afgelopen week. 

 

 

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter