Tien van ‘t Aogje

0

Tijdens de gezelligste loop van Noord-Brabant schijnt de zon volop. Een prachtige dag voor zowel de lopers als supporters. Mede dankzij het mooie weer is er veel publieke belangstelling. Exact om 13.00 uur klinkt het startschot voor de 5 kilometer. 16 minuten en 59 seconden later passeert Pieter Cappon als eerste de eindstreep. Bij de vrouwen strijkt Willemijn Fuite met de eer met een tijd van 19 minuten en 57 seconden.

Een uur later vangt de 10 kilometer aan. Denise Wijnbergh is de snelste wheeler. Bij de lopers is Bjorn Koreman de snelste man. Hij haalt met zijn tijd net niet het parcoursrecord van 31 minuten en 6 seconden, maar gaat er 28 seconden overheen. Bij de vrouwen laat Sanne van Helmond, met een tijd van 41 minuten en 12 seconden, iedereen achter zich. Opvallend feitje is dat zowel vader Marcel als zoon Niels in de prijzen valt. Vader Marcel wordt eerste in de categorie M45 en zoon Niels eindigt als tweede man bij de 5 kilometer.

Tot slot is er de familieloop. Na de warming-up voor het stadhuis, gaan de kinderen met hun ouders van start, onder het motto: jong geleerd is oud gedaan. Alle kinderen doen hun uiterste best om het één, twee of drie rondjes vol te houden. Even later lopen ze trots rond met hun welverdiende medailles. De sfeer zit er goed in tijdens deze viertiende editie van De Tien. De terrassen zitten vol, de tap vloeit en Aogse Bluf zorgt voor de vrolijke noot. Volgend jaar weer!

Voor de complete uitslag zie www.detienvantaogje.nl

 

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter