La Barrique viert 25-jarig bestaan

1

Op 3 november 1993 opende Eric Erkelens zijn distilleerderij La Barrique (letterlijk vertaald Het Fust) op de Haagsemarkt. In de loop van de afgelopen 25 jaar heeft Eric wijd en zijd bekendheid gekregen door zijn ruime keus in wijnen en whisky’s. Dit jaar heeft Eric door middel van aanbiedingen en whiskyproeverijen op verschillende locaties in Princenhage zijn jubileum gevierd, dat op 12 december ‘de kers op de taart’ krijgt bij een speciale whiskyproeverij bij Allekante.

“Tja, alweer vijfentwintig jaar op de Haagsemarkt! In het begin was het aftasten, welke voorkeuren hebben de Princenhagenaars als het op wijn en whisky aankomt? Natuurlijk verkocht ik ook bier van verschillende merken, maar daar bleek steeds minder belangstelling voor te bestaan. Daarentegen steeg de verkoop van klassieke wijnen, gedistilleerd en whisky´s enorm. Onze exclusieve souvenirs zijn de Aogse kruidenbitter, Aogse Pint, Princenhaagse Babbelaar en de Museumwijn, de laatste met etiketten van schilderijen van Jan Theuns”.

Nostalgische herinneringen
“Ik bewaar heel goede herinneringen aan die beginjaren, waarvan de geweldige asperge-wijn proeverijen in De Koe de boventoon voerden. Ook maakten we – met de buschauffeur als BOB – tripjes naar verschillende aspergeproeverijen, o.a. in Prinsenbeek en Kaatsheuvel. Mooie herinneringen heb ik ook aan de bezoekjes van de CC, die hun eerste (?) toost bij mij in de zaak op vrijdagavond vóór carnaval uitbrachten”.

Whisky is hype aan het worden
“Achttien jaar geleden ben ik me gaan specialiseren in whisky, waarvoor ik elk jaar naar Schotland ga voor een ‘werkvakantie’. Dat heeft geresulteerd in een collectie van de meest exquise whisky’s, waar steeds meer belangstelling voor is. Van sommige whisky’s worden maar een beperkt aantal genummerde flessen gebotteld. Zo mocht in dit jubileumjaar burgemeester Paul Depla op 17 april fles nummer één van de eigen botteling van het merk Tamdhu, 10 jaar oud en gelagerd op een sherry cask, in ontvangst nemen.  Op 27 mei vond het whiskyfestival plaats in de korenmolen De Hoop in Princenhage, waar maar liefst 260 liefhebbers op afkwamen. Wilt u zich opgeven voor de proeverij op 12 december, dan graag melden bij La Barrique of haagsemarkt8@casema.nl”.

Jubileumetiket
Het Martinusgilde, dat 11 november haar 25-jarig jubileum vierde, heeft als eerste het jubileumetiket van de wijnen, met daarop de skyline van Princenhage in avondrood,, kunnen bewonderen.

De redactie feliciteert Eric Erkelens met zijn jubileum en wenst hem nog veel succesvolle jaren in La Barrique.

Delen

Over de auteur

1 reactie

Laat een reactie achter