33 jaar BENTZAT: Proost!

0

Elke carnavalsvierder in Breda en omstreken kent deze carnavalskapel en heeft deze wel vaker dan 1 keer horen spelen, BENTZAT. Opgericht op 11 november 1985 en nu dus 3 x 11 jaar jong. Reden genoeg voor een knalfeest op zaterdag 15 december in de Grote Zaal van De Koe.

Op dit moment bestaat de band uit 11 mannen. Ze repeteren iedere vrijdagavond bij Parkzicht. In het carnavalsseizoen zijn ze op bijna ieder carnavalsfeestje te vinden, dus vaak iedere zaterdag en zondag op pad en belanden zo ook regelmatig in ‘t Aogje.

Proost!
Waar de meeste kapellen kiezen voor een kapellenfestival als ze een jubileum hebben, pakt BENTZAT het anders aan. “We organiseren ieder jaar op vrijdagavond met carnaval al een kapellenfestival”, zegt Ronald Broeke van BENTZAT, “we willen op een speciale manier ons jubileum vieren en doen dat met de feestband Proost!”. Proost! is een graag geziene band bij festivals en in feesttenten. Ze geven een show waarbij je meezingt of je leven ervan afhangt en je springt tot je benen je niet meer kunnen dragen. Zo is te lezen op de website van Proost! en de filmpjes bevestigen dat ook.

Volle bak
“Een jaar geleden zijn we begonnen met het voorbereiden van dit feest”, aldus Hugo Suijkerbuijk. “We willen een groot feest geven waarbij zoveel mogelijk carnavalsvierders aanwezig kunnen zijn en gratis naar binnen kunnen. Maar er is een max wat er binnen kan, dus kaarten moesten worden gereserveerd”. “In de zomervakantie is het reserveringssysteem opengegaan. We dachten, we beginnen rustig met het uitgeven van de kaarten, het is vakantietijd, maar na enkele weken gingen de laatste mailtjes met kaarten eruit, volle bak dus”, vult Ronald aan. “Voor alle bezoekers hebben we ook nog een aandenken om op het carnavalspak aan te brengen zodat iedereen kan zien: ik was erbij!”

Laatste kans
Denk je na het lezen van dit artikel: hier zou ik graag bij zijn? BENTZAT stelt de aller allerlaatste 10 kaarten beschikbaar aan de lezers van het Wijkblad Princenhage. We verloten 5 x 2 kaarten voor dit feest. Wil je erbij zijn stuur dan voor zondag 2 december 17.00 uur een mail naar wijkbladprincenhage@gmail.com o.v.v. BENTZAT en je naam.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter