Jolande van Nijnanten 1e Maestro van Princenhage

0

Zondag 6 januari was in De Koe de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Princenhage, De Koe, de OndernemersVereniging Princenhage en Koninklijke harmonie Cecilia. Het was zelfs zo druk dat de beide deuren van de Grote Zaal open moesten blijven staan zodat zelfs vanuit de hal de verrichtingen van Cecilia en de strijd voor de titel Maestro van Princenhage konden worden aanschouwd.

De nieuwe opzet van de nieuwjaarsreceptie om 4 Princenhagenaars als dirigent voor het orkest plaats te laten nemen, net zoals in het programma Maestro, sloeg erg aan bij het publiek. Door deze opzet was er veel interactie met deze zaal. Door een camera, die op de lessenaar was geplaatst en diverse schermen in de zaal konden de mensen de inspanningen en het enthousiasme van de deelnemers goed volgen.

De deelnemers Peter van der List (oud-prins, voorzitter van de Tien van ‘t Aogje), Astrid Nouwens (voorzitter OndernemersVereniging Princenhage en ondernemer), Jolande van Nijnanten (koorlid van BSUR en lerares op Sinte Maerte) en Twan Janssen (voorzitter badmintonvereniging Princenhage) waren de afgelopen weken door individuele trainingen en het bijwonen van de repetities van Cecilia klaargestoomd in het leiden van een orkest.

Dat het er fanatiek aan toe ging bleek ook wel uit de punten die door de jury werden gegeven en het applaus, dat werd gemeten voor punten, uit de zaal. Jolande van Nijnanten haalde de meeste punten en heeft hiermee eeuwige roem verworven. Natuurlijk was er ook een trofee maar de mooiste prijs was als slot het dirigeren van het orkest en de zaal bij het laatste nummer: de Radetzkymars.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter