Scouting St. Martinus 1e en 2e bij RSW

1

In het weekend van 5 t/m 7 april werden op de militaire basis Gilze-Rijen de RSW (Regionale Scouting Wedstijden) van scouting regio De Baronie gehouden. Scouting St. Martinus was hier met 5 ploegen aanwezig, 2 verkenners ploegen (jongens tussen 11 en 15 jaar) en 3 ploegen van de gidsen (meiden van 11 tot 15 jaar). In totaal deden 52 scoutingploegen uit de regio mee. De nummers 1, 2 en 3 van deze wedstrijden mogen naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstijden), welke in het pinksterweekend worden gehouden in Baarn.

2018
Vorig jaar waren ze bij scouting Sint Martinus trots dat ze na 20 jaar weer eens een team naar de LSW mochten afvaardigen, winnen bij de RSW doe je niet zomaar! Zondag 7 april konden ze bij de scouting hun geluk niet op dat 2 van hun teams de eerste en tweede plek behaalden.

The Sweet Hikerbende
Onder de naam “The Sweet Hikerbende” deden de gidsen Emma van Noort, Renske de Klerk, Yorinke van Rooden, Tiffany Zimmerman, Quiny van Gurp en Skyler Vermaak mee aan de RSW. Het hele weekend deden zij hun uiterste best bij de verschillende wedstrijdonderdelen zoals tent opzetten, keuken pionieren, koken, tocht lopen en teamwork. Toen alle punten waren opgeteld bleken ze de meeste punten (699,05) behaald te hebben. Een topprestatie als je weet dat enkele vrijdag waren thuisgekomen van het schoolkamp

Rope Riders
Met 695,90 punten werden de Rope Riders tweede bij de RSW. Deze ploeg bestond uit de verkenners Tristan Vermaak, Sietse van Huissteden, Nick Wijnings, Robin van Nunen en Julian Rompa. Net als de gidsengroep haalde deze ploeg veel punten met de hike (tocht lopen) door alle posten aan te doen. Naast de wedstrijdonderdelen is er ook tijd voor plezier. Vooral de vrije avond was erg gezellig en natuurlijk ook de nachten om proberen ongezien over te lopen.

Feestelijke thuiskomst
Bij thuiskomst op De Dobbelsteen werden de ploegen feestelijk onthaald. Het schoolplein was versierd en de confettipoppers en (kinder-)champagne stonden klaar. En wie dacht dat na het feestje de kinderen gelijk naar huis konden heeft het mis. Alle tenten en materialen moesten nog terug op hun plek en er stond nog een grote afwas te wachten.

Het Wijkblad wenst de The Sweet Hikerbende en Rope Riders veel succes tijdens het pinksterweekend op de LSW.

  kenner

Delen

Over de auteur

1 reactie

Laat een reactie achter