Kinderen Sinte Maerte bezoeken gasten van de Zonnebloem uit Princenhage

1

Op donderdag 18 april hebben de kinderen van basisschool Sinte Maerte Pasen gevierd. Dit jaar gebeurde dit in samenwerking met de Zonnebloem. De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking. Met het doen van iets heel kleins kun je al veel betekenen voor iemand anders. Speciaal voor het gezamenlijk vieren van Pasen, maakte iedere klas drie presentjes voor de gasten van de Zonnebloem uit Princenhage. In de middag werden deze presentjes persoonlijk door de kinderen afgegeven.

De kinderen uit groep 6A beschreven het als volgt:“We vonden het heel leuk. We zijn bij een mevrouw op bezoek gegaan en toen kregen we een zakje snoep. Dit vonden we erg lekker. In de klas hadden we een leuk paashaasje gemaakt en in het paasmandje gestopt. In de klas hadden we al gepraat over de Zonnebloem en wat zij doen. Ze zorgen dat bijvoorbeeld oudere mensen een leuke dag kunnen hebben, maar ook mensen met een beperking.”

De kinderen vonden het bijzonder om te zien hoe blij de mensen werden door hun bezoek. Helaas was niet iedereen thuis, maar dit mocht de pret niet drukken.

v.l.n.r. Niek, Liam, Fenne uit groep 1-2 E

v.l.n.r. Niels, Pheline en Ben uit groep 6A met een gast van de Zonnebloem

Delen

Over de auteur

1 reactie

  1. Als vrijwilligster bij de Zonnebloem kan ik alleen maar een compliment geven aan alle leerlingen van de school. Wat geweldig hebben jullie het gedaan. Onze gasten een enorm plezier gedaan. Dank je wel Toppertjes

Laat een reactie achter