ILoveBreda PhotoWalk – Princenhage

0

Op zondag 12 mei kan je meelopen met de PhotoWalk door Princenhage georganiseerd door ILoveBreda. Princenhage is misschien wel de meest verborgen parel van Breda en heeft een eeuwenoude geschiedenis en was oorspronkelijk een groot agrarisch buitengebied. Princenhage, ook wel “de heerlijkheid Hage” genoemd, wordt voor het eerst vermeld in 1198 in een oude oorkonde onder de naam ‘Hage’. In de 19e eeuw werd de naam officieel gewijzigd in Princenhage.

Princenhage is een voormalige gemeente (tot 1942) en tegenwoordig een buurt van de wijk Breda-West in de gemeente Breda. De oude dorpskern rond de Haagsemarkt is nog goed zichtbaar. In de schaduw van de eeuwenoude St. Martinuskerk ligt “t Aogje, dorp in de stad” te schitteren. De sfeer is dorps te noemen met stadse allure. Op en rondom de gezellige Haagsemarkt vind je tal van prachtige monumenten.  Tijdens de PhotoWalk loop je door oude straten als de Haagweg, Dreef, Esserstraat en de Laan van Mertersem. Je komt langs diverse bezienswaardigheden als de Sint Martinuskerk, Het Voormalig Raadshuis, een hardstenen pomp uit 1769 en de Johanneskerk.  De PhotoWalk eindigt met een bezoek aan het Bierreclame Museum (drankje bij inbegrepen).

In het Bierreclame Museum (opgericht in 1990) ontdek je de grootste verzameling oude Bierreclame-uitingen van de wijde omtrek (Europa). Reclame maken voor bier is ontstaan door de Industriële Revolutie: toen kwamen er ook steeds meer verschillende merken op de markt, die via de reclame een weg vonden naar de afnemers. De verzameling omvat dus reclames vanaf deze tijd tot ongeveer 1960, daarna is de manier van reclame maken sterk veranderd.

ILoveBreda PhotoWalk – Princenhage
Datum: Zondag 12 Mei
Tijd: 10:00
Bijdrage: €7,50 (inclusief 1 consumptie Bierreclame Museum)
Aanmelden: Je kunt je alleen aanmelden door ons een email te sturen naar info@ilovebreda.nl waarna je een bericht terugkrijgt hoe je jouw plaats kunt reserveren.

Foto uit archief 1995

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter