2x zilver en 1x brons voor Doskonale op de Dutch Open 2019

0

Afgelopen weekend nam Doskonale deel aan de Dutch Open, welke in Almere werd gehouden door de Nederlandse Twirl Sport Bond (NTSB). Dit jaar waren er solisten en teams uit 12 landen aanwezig met 400 routines verdeeld over de 2 dagen.

Van Doskonale hadden zich verschillende solisten, duo’s en beide teams zich geplaatst voor dit evenement. Op zaterdag mochten beide teams, 8 solisten en 4 duo’s zich meten met de andere landen. Het was voor Doskonale de eerste keer dat zij zich op dit niveau kon vergelijken met zoveel andere landen. Deze dag heeft ook het Brabants Selectie Team (BST) bestaande uit 24 personen, uit verschillende Brabantse verenigingen, waarvan 6 solisten van Doskonale, deelgenomen als voorbereiding op de International Cup (IC) in Frankrijk in augustus. Voor 7 solisten van Doskonale was ook dit een verplichte wedstrijd als voorbereiding op hun deelname aan het IC in Frankrijk. Zondagochtend werd het programma weer hervat. Voor Doskonale stonden deze dag 13 routines op het menu.

Er werden mooie resultaten behaald door Doskonale: zilver voor Amber Donkers met haar solo routine Free Style junior 2 level B. Ook zilver voor het duo Amber Donkers en Bianca van der Vorst voor hun Artistic routine senior level B. Brons was er voor Deveny Wiegeraad met haar routine met 2-batons adult level B.
Deze Dutch Open was voor Doskonale een mooie opsteker op weg naar het IC in Frankrijk waar zij als tegenstanders de beste twirlers ter wereld hebben zoals, Japan, Frankrijk, Amerika en Australië en diverse landen uit Europe.

Wij danken iedereen die ons ondersteund heeft door het kopen van bonbons, aanstekers en pennen.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter