Burgemeester Depla trapt Kinderboekenweek af op Kindcentrum De Eerste Rith

0

Lezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo denken ze er bij Kober Kinderopvang ook over. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Dit is ook het motto van Boekstart; een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders stimuleert om van boeken te genieten en waar Kober Kinderopvang mee werkt.

Vandaag start de Kinderboekenweek, dit jaar met het thema Reis mee! Hoe leuk is het om die te beginnen door voorgelezen te worden door onze eigen Burgemeester, Paul Depla!
De peuters van Kindcentrum De Eerste Rith hadden die eer. Maar wie is die meneer nou eigenlijk? “Dat is de baas van Breda!” riepen de kinderen enthousiast. En wie woont er in Breda? “Ik!!” riepen ze nog harder. Aan trots geen gebrek.

Met gespannen snoetjes wachtten de kinderen tot de burgemeester, uiteraard compleet met ambtsketting om, aan kwam. Barbara Gelens, locatiemanager van Kindcentrum De Eerste Rith, verwelkomde de burgemeester en lichtte toe hoe belangrijk lezen is voor kinderen, ook als ze nog zo jong zijn. Vorige week heeft de locatie een heuse bibliotheek ingericht, die burgemeester Depla officieel mocht openen.

Daarna mocht hij op de grote stoel plaatsnemen en las hij enthousiast voor uit het voorleesboek ‘Anna in het Verkeer’. De kindjes luisterden ademloos toe en kropen bijna bij hem op schoot. Na het voorlezen stond er nog een prachtige taart, in de vorm van een auto, die de burgemeester mocht aansnijden. Daar lustten alle kindjes wel een stukje van! De burgemeester was vol interesse in het IKC en de ontwikkelingen daar, maar toen werd het toch tijd voor hem om door te reizen. Hij kreeg als bedankje nog een prachtig boek van Harmen van Straaten voor in de stadsbibliotheek op het gemeentehuis en werd toen door alle kinderen uitgezwaaid. Het was een mooi begin van de kinderboekenweek. We wensen alle kinderen veel leesplezier!

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter