Zou De Alleskunner uit Princenhage komen?

0

Op zaterdagavond wordt 10 weken lang het programma Alleskunner uitgezonden op SBS6. 1 ½ week geleden is het programma gestart met 100 deelnemers. Per avond worden 10 spelletjes gedaan, waarbij er steeds een deelnemer afvalt. Deelnemers moeten bijvoorbeeld een ballon opblazen tot deze klapt en degene die er het langst over doet, is de verliezer. Of een fiets tekenen en degene met de lelijkste tekening (volgens Leontien van Moorsel) valt af. Aan dit programma doen ook twee Princenhagenaars mee: Lilianne Koek (23), student Pedagogiek en Ralph Koolen (20), student Social Work. Een kijkje achter de schermen.

Hoe het zo kwam
Lilianne: ‘In een iets ander format is dit programma eerder in België op de buis geweest en ik heb dat gevolgd. Toen het dus naar Nederland kwam heb ik me ervoor aangemeld. Ik zit op scouting, en organiseer veel spelletjes voor de kinderen. Nou wilde ik zelf aan zo’n spelletjesprogramma meedoen’. Ralph hoorde van Lilianne van het programma en ik heb me in een dronken bui aangemeld. Vooraf moesten we een formulier invullen en een filmpje van onszelf maken. Er waren meer dan 2.000 aanmeldingen en we werden allebei uitgekozen. Dat had ik niet verwacht’.

De opnames
Ralph: ‘Het programma is in 15 opnamedagen opgenomen in een grote militaire loods in Zaandam. In het begin werden er op een dag vijf spellen opgenomen en later wat meer.’ Lilianne: ‘In het begin moesten we natuurlijk aan elkaar wennen. Honderd onbekende mensen, met verschillende achtergronden bij elkaar in een hal, dan gebeurt er wat. Er ontstonden groepjes, die elkaar aanmoedigden en elkaar beter leerden kennen. We leefden 15 dagen met elkaar, in een steeds kleinere groep. Dat geeft een band met elkaar en ook met de crew.’ Ralph: ‘Er zijn nu nog veel deelnemers die contact hebben met elkaar. We kijken bijvoorbeeld samen naar de uitzendingen. Er zijn zelfs relaties ontstaan. Het was ook heel spannend, er was soms veel stress en veel emotie. Maar een klein deel is daarvan op tv terug te zien.’

En de winnaar is …
‘Wie het programma heeft gewonnen, moet nog even geheim blijven. Daar hebben we voor moeten tekenen.’ Wat de uitkomst ook is, Lilianne en Ralph hadden het niet willen missen. Het heeft heel veel energie gekost en een mooie ervaring opgeleverd.

Pas over acht weken weten we of Lilianne of Ralph tot het laatst in het programma zijn gebleven. We zijn benieuwd.

Alleskunner, iedere zaterdagavond om 21:35 op SBS6

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter