Trouwen in het Raadhuis van Princenhage niet meer mogelijk

3

Het aantal huwelijken in ons land loopt al jaren gestaag terug. Verder kan ieder sinds 2014 zelf bepalen op welke locatie men wil trouwen. Daar komt nu ook de coronacrisis bij. Met de 1,5 meter regel mogen er nog maar 12 bezoekers in de Trouwzaal van het Raadhuis zijn. De meeste families met vrienden zijn groter en door het klein aantal toegestane personen zijn bijna alle huwelijken uitgesteld of geannuleerd, aldus Henk de Kroon.

Na ruggespraak met de gemeente Breda is besloten om huwelijksceremonies niet langer in het Raadhuis te voltrekken. Het laatste huwelijk heeft dus al plaatsgevonden. Henk: “Een moeilijk besluit na bijna 20 jaar. De Trouwzaal wordt weer kantoorruimte net als 20 jaar geleden. De bestemming wijzigt maar aan de buiten- en binnenzijde verandert er niets.”

Op het bordes van het Raadhuis blijven we natuurlijk met plezier Sinterklaas ontvangen en zal de Prins ieder jaar het volk toespreken en hopen we nog heel wat kampioenen te mogen eren. Ook de Kerststal blijft voor de deur staan. De tijd is veranderd en het Raadhuis past zich daarop aan.

Delen

Over de auteur

3 reacties

  1. Lieneke van der Schoot op

    Ik wil er ook wel gaan wonen hoor Henk.
    Zal met plezier de functie van burgemeester van Princenhage vervullen (alleen ceremonieel natuurlijk) en de festiviteiten faciliteren en ondersteunen.
    😉

Laat een reactie achter