Glijbanen in speeltuin Pottenbakkerstraat verwijderd

0

Als je de afgelopen dagen langs de speeltuin aan de Pottenbakkerstraat bent gelopen heb je het misschien al gespot: de glijbanen én de heuvel met zand in het gedeelte voor de wat kleinere kinderen zijn verwijderd.

De heuvel met zand werkte de afgelopen maanden als een magneet op jonge kinderen, die fanatiek naar boven en naar beneden renden. Doordat er op die manier veel zand naar beneden werd gelopen en aan de onderkant het water ervoor zorgde dat het zand wegstroomde, ontstond hierdoor een potentieel gevaarlijke situatie. Om die reden is er, na overleg met de gemeente, besloten om de heuvel met zand te verwijderen.

Nieuwe glijbaan op dezelfde plek
Maar niet getreurd: er komen wél weer glijbanen te staan op de plek van de heuvel. Dit zal naar verwachting over enkele weken zijn, in ieder geval na de zomervakantie. Wanneer de nieuwe glijbanen op hun plek staan en de laatste aanpassingen aan het klimtoestel voor de kleintjes zijn gedaan, zal er nog een officiële opening van de speeltuin komen. Dit laat Werkgroep Buiten Spelen Princenhage ons weten. Zodra hier meer informatie bekend is, lees je dat natuurlijk bij het Wijkblad!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter